B. Permainan Abo ialah permainan yang dicipta menggunakan bajet kecil hingga sederhana yang dibuat dalam skop tertentu. Permainan yang dicipta adalah bertujuan untuk mengaut keuntungan apabila ia dipasarkan. Walaupun tidak jarang juga permainan dalam talian yang turut memberi faedah kepada pemain, bukan sahaja untuk syarikat yang membuat permainan sahaja. Sebagai salah satu laman web permainan dalam talian mega888 menyediakan permainan tetapi juga memberikan faedah kepada anda. Permainan dalam talian berikut dibezakan oleh pelbagai sudut pandangan dalam penggunaannya.

Mencuba B. Permainan Abo Dalam Permainan Dalam Talian

Berdasarkan kaedah pembayaran permainan, termasuk:

 1. Bayar untuk bermain

Sistem bayar untuk bermain ialah sistem pembayaran permainan, di mana pemain mesti membayar terlebih dahulu untuk bermain permainan. sistem pembayaran, anda boleh membeli menggunakan kad kredit atau kredit. Di samping itu, pemain juga boleh melanggan permainan secara kerap untuk dapat meningkatkan tahap atau membeli item (item) yang diperlukan dalam permainan.

 1. Percuma untuk bermain

Bukan sahaja sistem berbayar yang boleh anda lakukan untuk menikmati permainan, tetapi anda juga boleh mendapatkannya dan memainkannya secara percuma. banyak aplikasi muat turun permainan yang menyediakan permainan percuma dengan kualiti grafik yang baik dan mempunyai cerita yang menarik. Di samping itu, permainan percuma untuk bermain mempunyai lebih banyak genre permainan daripada sistem bayar untuk bermain.

Berdasarkan grafik permainan, ia dibahagikan kepada:

 • 2 Dimensi (2D)

2D ialah grafik permainan yang menyampaikan permainan ringan dengan saiz kecil yang tidak membebankan sistem anda. Dengan saiz permainan yang dipersembahkan yang agak kecil, berkemungkinan grafik yang dipersembahkan kurang sedap mata memandang dan kurang terperinci jika dibandingkan dengan 3D.

 • 3 Dimensi (3D)

3D ialah grafik permainan yang mempunyai sudut tontonan sehingga 360 darjah dan grafik yang dipersembahkan juga dibuat sedekat mungkin dengan realiti. Tetapi anda perlu tahu, penggunaan 3D memerlukan spesifikasi gajet yang agak tinggi dan agak membebankan sistem anda nanti sekiranya spesifikasi gajet anda tidak cukup tinggi.

Berdasarkan jenis permainan, permainan dalam talian boleh dibahagikan kepada:

 • MMOFPS (Permainan Penembak Orang Pertama Dalam Talian Berbilang Pemain Secara Besar-besaran)
 • MMORTS (Permainan Strategi Masa Nyata Dalam Talian Berbilang Pemain Secara Besar-besaran)
 • MMORPG (Permainan Main Peranan Dalam Talian Berbilang Pemain Secara Besar-besaran)
 • Main Dalam Talian Cross Platform
 • Permainan Pelayar Dalam Talian Berbilang Pemain Besar-besaran
 • Permainan Simulasi
 • MMOG (Permainan Dalam Talian Berbilang Pemain Secara Besar-besaran)